Акценти
Начало / Общество / В Плевен изборният ден започна в спокойна обстановка

В Плевен изборният ден започна в спокойна обстановка

Изборният ден в област Плевен започна нормално, съобщиха от МВР Плевен. Към 7 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на РИК и СИК.  В областта са отворили всичките 392 секции. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите, съобщават още от полицията. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани 518 полицаи, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Служителите на звената на дирекция „Български документи за самоличност“ в ОДМВР – Плевен издават и в днешния ден удостоверения на граждани, изгубили, с откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас в изборния ден.

От МВР напомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени и лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората.

Изборите за държавен глава и национален референдум започнаха днес в 7.00 ч. и ще продължат до 20.00 ч. В секциите, пред които има чакащи хора, изборният ден може да бъде удължен до 21 ч.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...