Акценти
Начало / Икономика / В Плевен днес откриват Международното пчеларско изложение

В Плевен днес откриват Международното пчеларско изложение

За 18-ти пореден път в Плевен ще се проведе Международното пчеларско изложение договаряне, което за няколко дни ще превърне града ни в столица на меда. Изложението ще бъде открито в 10 часа в търговски комплекс „Мания тауър” от зам.-министъра на земеделието доц. Янко Иванов.

Над 130 фирми от 20 държави ще представят продукцията си по време на международния пчеларски форум, който ще продължи до 9 февруари, неделя.

Тогава ще бъде обявен официално и тазгодишният носител на голямата награда „Крило на успеха”.

Изложението ще бъде съпътствано от богата програма, включваща срещи с международно признати лектори от страната и чужбина. Ще бъдат коментирани някои от наболелите проблеми пред българските производители на мед, като употребата на пестициди от земеделските производители, заплащане за опрашване, бъдещето на биологичното пчеларство, изкупната цена на меда и обединението на българските пчелари.

В съпътстващата програма на форума е включен и конкурс за детска творба – рисунка и пластика, на тема пчели и мед. Победителите в конкурса ще бъдат обявени на церемония в последния ден на изложението.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...