Начало / Здравеопазване / В Плевен водата е с отклонение по показател мътност

В Плевен водата е с отклонение по показател мътност

През изминалия двуседмичен период – 19 юни – 2 юли, е изследвана водата в 10 населени места в област Плевен, по показатели, включени в постоянен мониторинг.  Две от взетите проби са показали отклонение по показател мътност, съобщават от РЗИ- Плевен. И двете проби са от Плевен. От Здравната инспекция уточняват, че водата е приемлива за употреба.

При извършен периодичен мониторинг е изследвана водата на 9 населени места от региона, като 7 от взетите проби са с отклонение от стандарта за качество на питейната вода. В село Божурица е установено съдържание на хром 99.91 мкг/л при норма 50 мкг/л. С превишено съдържание на хром е и водата в селата Дъбован и Загражден – съответно 63.48мкг/л и 62.93мкг/л. Взетите проби на вода от Гулянци са показали над два пъти по-голямо съдържание на манган от допустимото. Отчетеното количество е 122.10 мкг/л при норма 50 мкг/л.

Във връзка с констатирани нарушения във водоснабдяването са издадени 5 предписания, съставени са три акта и е издадено наказателно постановление на стойност 100 лв.

 

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...