Акценти
Начало / Образование / В плевенското училище „П. К. Яворов“ днес се извърши водосвет по случай учебната година и Кръстовден

В плевенското училище „П. К. Яворов“ днес се извърши водосвет по случай учебната година и Кръстовден

Днес отец Милен от църквата „Св. Параскева“ посети средно общообразователното училище „П. К. Яворов“, където извърши водосвет по случай християнският празник Кръстовден и началото на новата учебна година.

Директорът на училището Руси Русев и всички присъстващи учители и ученици бяха благословени за здраве и успех. Тази традиция, в началото на всяка учебна година да се отслужва водосвет, е много добра и следва да се прави във всички училища в България. защото по този начин се измолва Божието благословение и помощ за предстоящата учебна година.

%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b5%d1%821

Отец Милен  каза няколко думи за днешния свят празник Кръстовден. Той сподели, че за него е болно да вижда християнски деца да се кръстят с лявата ръка и използва момента да обясни на младите дечица как е правилно да се кръстят, и какво символизират свитите три пръста.

Пред репортер на инфоплевен директорът заяви, че към настоящия момент в училището ще се обучават 372 ученици. Тази година за първи път прага на училището ще престъпят 46 първокласници в две паралелки.

%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%be%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%823

%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%be%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...