Акценти
Начало / Общество / В пет общини в областта ще раздават топъл обяд на бедни

В пет общини в областта ще раздават топъл обяд на бедни

В пет общини в област Плевен са разкрити обществени трапезарии, които ще осигуряват топъл обяд topal-obiadна лица в неравностойно социално положение. От услугата ще се възползват 640 лица от общините Белене, Гулянци, Кнежа, Никопол и Червен бряг. Те ще получават през цялата година топъл обяд в делничните дни. Средствата се осигуряват от фонд „Социална закрила“ на Министерството на труда и социалната политика по проект „Обществени трапезарии“.

Община Плевен не е кандидатствала за разкриване на обществена трапезария, уточни Вацка Хорозова, директор на Регионална дирекция „Социално подпомагане” – Плевен.

Право да ползват безплатната храна имат  самотни лица без доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства без доходи или с единствен доход от пенсии, скитащи и бездомни лицам; лица и семейства, които получават месечни помощи по реда на чл.9 от Правилника за прилагате на Закона за социално подпомагане; младежи, напуснали Домове; лица с увреждания  и семейства на лица с увреждания с единствен доход от пенсии.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...