Акценти
Начало / Култура / В петък Тримата славянски тенори изнасят концерт на Каскадата

В петък Тримата славянски тенори изнасят концерт на Каскадата

Тримата славянски тенори – Любомир Дяковски, Константин Янков и Григорий Палишчук – солист на операта в Минск, ще изнесат концерт на Водната каскада в петък, 6 септември, от 19 часа.

В програмата са включени италиански канцонети, испански песни и руски романси, популярни поп парчета. Ще представим и някои нови неща, които подготвихме за тазгодишното си двумесечното турне в Австрия, Германия и Швейцария, каза Любомир Дяковски. Клавирният съпровод е на Росица Дяковска, в програмата са включени и изпълнения на  танцьорите от спортен клуб “Дъга” Десислава Колева и Милчо Петров.

Концертът в Деня на съединението е подаръкът за плевенчани, който тримата славянски тенори традиционно поднасяха в навечерието на 24 май. Но участието  в честванията на 1 150 години от Моравската мисия на светите братя Кирил и Методий в Чехия ни попречиха да спазим традицията и отложихме концерта за по-късно, обясни Дяковски.

Той е притеснен, че едва днес са получили разрешение от Община Плевен за провеждането му, но се надява, че това няма да попречи на плевенчани да бъдат с тях в празничната петъчна вечер.

А утре Тримата славянски тенори ще пеят в Гулянци.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...