Начало / Култура / В петък Плевен става домакин на „Недоизречено”

В петък Плевен става домакин на „Недоизречено”

ХГ Дарение Светлин РусевОфициалното откриване на седмото издание на нестандартния Национален литературен конкурс „Недоизречено” ще бъде този петък, 13 март, в Плевен. Домакин на литературната надпревара тази година ще е плевенската поетеса Албена Денкова, която ще даде старта й в 16.30 часа в ХГ „Колекция Светлин Русев”.

За официалното откриване е предвидена литературно-музикалната програмата с участието на ученици от Средношколски литературен клуб по творческо писане към НЧ „Парашкев Цветков”

 Нестандартното на литературния конкурс „Недоизречено” е в това, че участниците трябва да довършат матрица, която съдържа ключови думи, препинателни знаци и бели полета. Целта е, ставайки съавтори на писателя Стефан Бонев, да сътворят автентично литературно произведение.

Миналата година  Албена Декова участва с края на ръкописа на книгата си “Градина на любовта” и спечели поощрителна награда.

Сега тя ще е член на журито заедно със съавторката на „Недоизречено“ Мариела Русева, литературоведът и университетски преподавател Здравко Дечев, председателят на Дружеството на пловдивските писатели Начо Христосков  и Елена Диварова – поетеса и ръководител на курс по творческо писане към читалище “Възраждане 1983“ в Пловдив.

Прочетете също:

Международният фестивал „Шарено петле” отново отваря врати в Плевен (програма)

Шестото издание на Международния фестивал за куклено изкуство за всички възрасти „Шарено петле” ще се ...