Акценти
Начало / Образование / В ОУ „Д-р Петър Берон” ще организират училищен референдум

В ОУ „Д-р Петър Берон” ще организират училищен референдум

В ОУ „Д-р Петър Берон” в Плевен ще отбележат по оригинален начин 140 години от подписването на Търновската конституция. По инициатива на учениците от 7а и 7б клас в училището ще се проведе референдум.

Право да участват в него ще имат всички ученици от 4 до 7 клас и всички учители от училището. В референдума право на глас ще имат и родители – на всяко дете от 1 до 7 клас по един родител.

Три са въпросите, на които ще търси отговор допитването:

1. Желаете ли в училището да бъде монтиран електронен музикален звънец?

2. Смятате ли за необходимо училището да изгради система за контрол на достъпа?

3. Бихте ли участвали в ежегодно провеждане на училищен референдум?

Гласуването ще се проведе на 16 и 17 април в две секции, които ще работят от 14 до 18 часа.

Вече са определени съставите на секционните комисии, членовете им са от 7-а и 7-б клас, а в Училищната избирателна комисия ще има ученици и учители. Учениците ще гласуват срещу представен бележник или ученическа лична карта и ще полагат подпис в избирателни списъци. Преброяването ще се извърши на 18 април и за гласуването ще бъдат изготвени протоколи. Окончателните резултати от проведения референдум ще бъдат обявени на 22 април.

От ръководството на училището призовават към активност. „Уверени сме, че ако работим съвместно, нашето училище ще добива все по-привлекателен облик и в него ще се обучават все по-мотивирани ученици, защото винаги е добре да взимаме решенията заедно и в диалог, и защото ОУ „ Д-р Петър Берон“, град Плевен наистина е „училище с лице, училище за личности“, се казва в обръщението на училищното ръководство към учениците и техните родители.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...