Акценти
Начало / Спорт / В отворено писмо фенове на „Спартак” призовават собственика на клуба да потърси баланс между лични и обществени очаквания

В отворено писмо фенове на „Спартак” призовават собственика на клуба да потърси баланс между лични и обществени очаквания

По повод решението на президента на ФК „Спартак 1919” Иван Динов да се оттегли от клуба, феновете на футболния клуб излязохо с отворено писмо до него. „Знаем, че това решение е продиктувано не от липсата на предпоставки за развитието на „Спартак” и изпълнението на целта – влизане в „А” група, а от трудностите за постигане на консенсус с плевенската общественост за начина на развитие на клуб”, се казва в писмото на феновете.

В него те се обръщат към мажоритарния собственик на ПФК „Спартак 1919” АД – Плевен  с призива да потърси всички начини за намирането на баланса между неговите и обществените очаквания за развитието на клуба и да продължи надграждането върху добрата основа, поставена преди три години от другите акционери Даниел Митов и Георги Милев.

Ето какво още се казва в отвореното писмо:  „През този период „Спартак” успя да изгради силен млад отбор, да извърви пътя от областните групи до второто място в „Б” група, даващо право на участие в елита. Наред с това, е налице засилваща се обществена подкрепа, положително отношение на ръководството на Община Плевен към клуба, както и индикации за държавни инвестиции в базата. Всички тези предпоставки са гаранция за развитието на „Спартак” и постигането на целта – влизане в „А” група, при осигуряването на адекватно финансиране и организация до края на настоящия шампионат.
Ако все пак мажоритарният собственик на клуба Иван Динов запази решението си да напусне „Спартак”, бихме искали да го призовем да го направи в най-кратки срокове и по начин, който ще остави клуба функциониращ и няма да му попречи да продължи участието си в настоящия сезон на „Б” група”.
Феновете се обръщат и към ръководството на Община Плевен с настояване то да направи всичко възможно „Спартак” да запази мястото си в „Б” група през този сезон, в случай че Иван Динов напусне клуба. „Наясно сме, че Община Плевен формално не е страна в създалата се ситуация, но винаги сме отстоявали твърдо позицията, че тя е задължена да гарантира съществуването на футболния „Спартак”. Няма да приемем по никакъв начин пасивно поведение от нейна страна, когато става дума за съдбата на един от символите на града ни”, заявяват в откритото писмо.
Феновете заявяват, че ще подкрепят ръководство на „Спартак”, което се ангажира  с продължаване участието на „Спартак” в настоящия сезон на „Б” група с основно ядро от футболисти, излезли от плевенската школа. Както и стремежа му за осигуряване на инвестиции в детско-юношеската школа на „Спартак”, за да се превърне тя в естествена основа за развитието на клуба. Феновете застават и зад желанието на ръководството да изчисти  името на отбора от натрупаните негативи от последните месеци и връщане на положителното отношение на обществото към клуба, както и за гарантиране на добри взаимоотношения с местната власт, институциите, БФС и футболната общественост в града и страната

Отвореното писмо на фенклуб „Винаги верни” завършва с призив към всички футболни привърженици в Плевен „да се обединят около идеята за съществуването на „Спартак”, като оставят настрана не толкова важни различия по някои въпроси, свързани с развитието на клуба към настоящия момент”.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...