Акценти
Начало / Общество / В отворено писмо колективът на РИМ изразява несъгласие с твърдения на бившия си директор

В отворено писмо колективът на РИМ изразява несъгласие с твърдения на бившия си директор

РИМ Плевен

„Ние, служителите в Регионалния исторически музей – Плевен, изразяваме категорично несъгласие с твърденията на бившия директор на РИМ г-жа Стефка Григорова по времe на срещата й с представители на медиите миналата седмица”, се казва в отворено писмо от колектива на Регионален исторически музей – Плевен, изпратено днес до медиите. В него те твърдят, че са неверни изявленията на Стефка Григорова за липса на констатирани нарушения в доклада за извършения финансовия одит на Община Плевен.

„Голословно е твърдението й, че служителите на музея са принуждавани да участват в подписка срещу нея. В исканията си сме били искрени и единодушни, в което всеки, който желае, може да се убеди”, се заявява още в отвореното писмо.

Подписалите писмото наричат „внушения” поставените от Стефка Григорова въпроси във връзка със случващото се в музея. „Дейността на музея се оценява реално от Община Плевен, от Министерството на културата и от обществеността, а не от отделни личности без принос за положителната визия на културния институт”, завършва отвореното писмо на колектива до медиите и с копие до кмета на Община Плевен.

Отвореното писмо беше препратено на медиите от пресцентъра на Общината. Междувременно от музея ни беше обяснено, че причина за това е визникнал при тях технически проблем.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...