Акценти
Начало / Избори / Избори 2017 / В община Плевен 488 ще гласуват за първи път

В община Плевен 488 ще гласуват за първи път

Подготовката за изборния ден в област Плевен е на финала. Това съобщи днес председателят на РИК-Плевен Ярослав Димитров. Всички 394 СИК са назначени, между които са и 13-те подвижни СИК.  Всички институции, ангажирани с предстоящите избори, са готови за провеждането им, каза още Ярослав Димитров.

Към днешна дата 121 000 са избирателите в община Плевен, а в областта контролният брой на избирателите е 250 000, като точната цифра на избирателите ще бъде ясна в деня преди избора. За област Плевен получените бюлетини са 277 000.

До този момент са подадени заявления  за 1 215 застъпници, информира Василка Митева, секретар на РИК – Плевен. Три партии са регистрирали 666 свои представители за предсоящия вот. В област Плевен 21 субекта – партии, коалиции и един независим кандидат, ще участват в предстоящия избор за народни представители от област Плевен.

За първи път 26 март ще гласуват 382 лица в Плевен, които към датата на вота навършват 18 години. Общо в община Плевен за първи път ще гласуват 488 младежи.  Столетниците са петима. Четирима от тях са в Плевен, а един е в Беглеж. Най-възрастният гласоподавател е жена на 106 години.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...