Акценти
Начало / Икономика / В Община Левски стартират бизнес проекти в партньорство с испанска община

В Община Левски стартират бизнес проекти в партньорство с испанска община

Община Левски подписа договор за изпълнение на проект „Иновативни подходи за стартиране на самостоятелна стопанска дейност и собствен бизнес в Община Левски”. Той се осъществява с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси по схема за безвъзмездна финансова помощ „Без граници – Компонент 1 – Фаза 2”. Проектът е на обща стойност 120 816 лв. и ще се изпълнява в партньорство с испанската община Бургийос дел Серро, уточняват от пресцентъра на местната администрация.

Целева група са представители на микро, малки и средни предприятия, организации, учредени в помощ на бизнеса, общински служители и служители на Бюрото по труда и Социално подпомагане. Проектът ще се реализира в продължение на 12 месеца. Целта му е увеличаване на икономическия растеж и заетостта в Община Левски чрез прилагане на иновативни подходи за стартиране на самостоятелна стопанска дейност и собствен бизнес. За това трябва да се идентифицират и адаптират добри практики в областта на стартиране на самостоятелна стопанска дейност и собствен бизнес, както и да се определят и разработят инструменти, които да мотивират използването на иновации от предприемачите.

Осъществяването на проекта ще насърчи и подпомогне развитието на самостоятелна стопанска дейност и собствен бизнес на територията на Община Левски, също така ще повиши предприемаческата култура сред представителите от целевите групи.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...