Акценти
Начало / Общество / В община Гулянци удължиха до края на 2019 година срока на проект „Топъл обяд”

В община Гулянци удължиха до края на 2019 година срока на проект „Топъл обяд”

От месец юни 2016 г. Община Гулянци  изпълнява проект „Топъл обяд” за осигуряване на топла храна на най-нуждаещите се лица, който е финансиран с европейски средства.  В изпълнение на проекта 150 лица в неравностойно положение от всички населени места на общината получават обяд всеки работен ден. Ползвателите на услугата се сменят периодично, за да се осигури оптимално подпомагане на хората в крайна нужда.

В резултат на искане от Община Гулянци за анекс към договора, срокът на проекта е удължен  за пореден път и хората ще продължат да получават топъл обяд до 2019 година. Порциона включва супа, основно ястие и хляб, а при реализиране на икономии и десерт. Храната се приготвя в кухнята на Социалния патронаж и се транспортира до населените места, където са създадени удобни пунктове за раздаването й.

Грижата за хората в неравностойно положение винаги е била сред приоритетите на общинското ръководство. Затова през последните години администрацията работи активно по различни проекти със социална насоченост.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...