Акценти
Начало / Общество / В община Гулянци организират събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване

В община Гулянци организират събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване

На 11 септември, петък, от 8 до 16 часа жителите на община Гулянци ще могат да предадат неработещите електрически и електронни уреди, както и акумулатори и батерии. Пунктът ще е разположен в двора на старото училище в Гулянци.
Акцията за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО) е организирана от Община Гулянци, която има сключен договор за събиране, транспортиране, временно съхраняване и/ или обезвреждане на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.
Гражданите могат да предават следните излезли от употреба електрически и електронни уреди: печки, хладилници, тостери, микровълнови печки, сешоари, перални, бойлери, миксери, климатици, телевизори, радиа, транзистори, компютри, монитори, мишки за компютър, мобилни апарати, телефонни апарати, фризери, електрически радиатори, отоплителни печки, прахосмукачки, маши за коса, преси, луминисцентни лампи и др.
Призоваваме гражданите да се включат в акцията за разделно събиране и безвъзмездно предаване на горепосочените отпадъци. Нетретираните отпадъци от ИУЕЕО могат да бъдат опасни за човешкото здраве, а депонирани с общият поток битови отпадъци, опасните вещества попадат в почвата и водата , което води до необратими последствия за околната среда.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...