Акценти
Начало / Образование / В НУ „Патриарх Евтимий” – Плевен закриха учебната година с празник на открито

В НУ „Патриарх Евтимий” – Плевен закриха учебната година с празник на открито

Днес учениците от НУ „Патриарх Евтимий” в Плевен имат двоен празник – Деня на детето и тържество за закриване на учебната година. В двора на училището, под щедрото първоюнско слънце, учениците посрещнаха училищното знаме, което беше предадено на новите знаменосци. В празничната програма бяха включени много песни и стихове.

Директорът на училището Рени Кръстева връчи грамоти за принос в развитието на образованието, модернизиране и оптимизиране на училищната среда на председателя на ОбС Мартин Митев, зам.-кмета Стефан Милев, зам.-областния управител Теменужка Божинова, председателя на комисията по образование в ОбС Диана Данова. Грамоти ще бъдат предадени също на кмета Георг Спартански, областния управител Мирослав Петров, началника на РУО Албена Тотева.

При връчването на грамотите Рени Кръстева отново изказа благодарност за помощта им за отпускане на средства и реализирането на ремонта и разширението на училището. Сумата, отпусната от правителството, е 312 хиляди лева. Със средствата са изградени нови 4 класни стаи, нов физкултурен салон,нови четири административни кабинета, в т.ч. кабинет на психолога и кабинет за допълнителна подкрепа на учениците. Училището получи и дарение от 13 нови компютърни конфигурации, с които е оборудван компютърен кабинет. Обновен е  и дворът на училището, в който е разположена класна стая на открито, в която се провеждат часове по изобразително изкуство и други занимания.

В НУ „Патриарх Евтимий” се обучават 350 деца от първи до четвърти клас, като има осигурена възможност за занималня.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...