Начало / Образование / В НУ „Отец Паисий” в Плевен оборудват библиотеката по дизайнерски идеи на учениците
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В НУ „Отец Паисий” в Плевен оборудват библиотеката по дизайнерски идеи на учениците

В НУ „Отец Паисий” – Плевен  се проведе Седмица на четенето. Откриването бе на 7 декември със срещи на класа по стандартите на Програма „Стъпка по стъпка”  и провеждане на анкета „Чета, защото…” Резултатите от анкетата ще послужат за търсене на нови форми на стимулиране на четенето с разбиране и възбуждане на по-голям интерес на учениците към книгите, информират от училището. През седмицата бяха проведени още часове на класа със занимателни игри, по време на които децата четоха откъси от любими  книги. Интересна за малчуганите бе и инициативата „С баба приказки разказвам”.

IMG_20151207_153148ну отец паисий

На 11 декември бе открита училищна изложба-конкурс на тема: „Обичам моята училищна библиотека!”.  По дизайнерските решения в рисунките от обявения конкурс ще бъдат изработени нови библиотечни шкафове, за да се превърне училищната библиотека в уютно и забавно място, където учениците да учат, творят и прекарват приятно свободното си време.

Изложбата е част от Коледната благотворителна кампания на Ученическия съвет при училището, която тази година  преминава под мотото „Книгата е огледало на душата!” В рамките на кампанията ще бъдат събрани книги – дарения от домашните детски библиотеки на учениците, които ще обогатят училищния библиотечен фонд.

DSCN1029ну отец паисий

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...