Акценти
Начало / Спорт / В нов формат стартира юбилейното издание на Ариана аматьорска лига

В нов формат стартира юбилейното издание на Ариана аматьорска лига

Ариана аматьорска лига

Петото издание на популярния турнир за любители футболисти „Ариана Аматьорска лига“ започва с обновен формат, който ще даде възможност на още повече аматьори и приятели на играта да се включат и да се борят за голямата награда.

Бившият футболист от националния отбор Красимир Балъков за втора поредна година ще бъде посланик на турнира

В досегашните издания на турнира са регистрирани над 50 000 участници, а новият формат предполага привличането на много повече играчи в сравнение на миналогодишното издание, смятат организаторите.

В турнира вече ще могат да участват всички отбори, които играят в свои любителски първенства в страната. Единственото условие е техните турнири да се регистрират като партньорски, а всеки отбор  да се запише на сайта на „Ариана“ (www.football.ariana.bg). Всеки участник от записалите се отбори получава награда – стек с 6 кена „Ариана светло“

Най-добрите отбори от всяко партньорско първенство си осигуряват участие на регионалните финали на квотен принцип, определен за всеки регион.

През тази година са предвидени шест регионални финала, които ще се проведат от 17 май до 29 юни 2014 г. В пет от регионалните финали ще участват 32-та най-добри  отбора от партньорските първенства в съответния регион, а в регионалния финал  в София отборите-участници ще са 64 .

Регионалните турнири са в Благоевград (17 и 18 май) – за отборите от област Благоевград, Кюстендил и Перник,  Русе (31 май и 1 юни) – за отборите от областите в централна Северна България, Стара Загора (7 и 8 юни) – за отборите област Стара Загора, Сливен, Ямбол и Хасково, Пловдив (14 и 15 юни) – за отборите от област Пловдив, Пазарджик и Смолян, Варна (21 и 22 юни) – за отборите от Черноморието и област Добрич, София (28 и 29 юни) – за отборите от София  областта, Враца, Монтана и Видин

Шампионите от регионалните финали ще участват в Големия финал на „Ариана Аматьорска лига 2014“. Голямата награда и тази година за победителя е възможността да премери сили в двубой срещу професионалния шампион по футбол на  България за сезон 2013/2014.

 

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...