Начало / Общество / В Никопол тренираха как да се защитават при бедствия

В Никопол тренираха как да се защитават при бедствия

Учение по защита на населението се проведоха в град Никопол, съобщиха от общинския пресцентър. Темата на мероприятието – Дейност на щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, органите за управление и силите на ЕСС за провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи при възникнало наводнение, свлачище и пожар на територията на града.

Целите на учението бяха:

1.Да се проиграе и провери общинския план за защита при бедствия в частта, свлачище и пожар в община Никопол и се установи готовността на щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия (ЩИОПЗБ), аварийните и спасителните екипи на съставните части на ЕСС в общината за провеждане на СНАВР при възникване на наводнение, свлачище и пожар.

2.Да се повишат знанията, уменията и практическите навици на участниците в учението по оповестяване, събиране на информация, оценка на обстановката, подготовка на предложения за решение за провеждане и ръководство на СНАВР при възникнало наводнение, свлачище и пожар.

3.Да се провери функционирането на Системата за ранно предупреждение и оповестяване (СРПО) на органите за изпълнителната власт и силите за провеждане на СНАВР на територията на община Никопол.

4.Да се подобри и усъвършенства координацията и практическите умения на органите за управление и силите от Единната спасителна система (ЕСС) за провеждане на СНАВР при възникване на наводнение, свлачище и пожар в гр. Никопол.

В  тренировката взеха участие:

-общински щаб за изпълнение на общинския план за защита при бедствия(ЩИОПЗБ);

–  Доброволно формирование „Дунав – 2012“;

– СОУ „Христо Ботев” гр. Никопол

– РДПБЗН-Плевен с оборудване; пожарен автомобил /ПА/ с екип на РСПБЗН-Никопол.

–  Началника и екипи на РУП-Никопол.

–  екип на ФСМП-Никопол.

– „ Пристанище -Никопол” ЕООД

–  РЗ –ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ БЪЛГАРИЯ”

–  РОЗ-Никопол на  „В и К” ЕООД-Плевен

– „Напоителни системи” ЕАД, клон Среден Дунав-Плевен –   ХТР-Гулянци

– Районна пътна служба – Гулянци от ОПУ – Плевен

Учението се проведе под ръководството на зам. кмета на община Никопол Любомир Мачев, който е и заместник председател на щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия.

Учението постигна поставените цели. Това бе оценката на комисар Станислав Атанасов – Директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен на разбора, проведен след приключване на щабната тренировка и практическите занятия.

Снимка: пресцентър Община Никопол

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...