Акценти
Начало / Крими / В Никопол съдят двама непълнолетни от Гулянци, извършили поредица домови кражби

В Никопол съдят двама непълнолетни от Гулянци, извършили поредица домови кражби

Районна прокуратура – Никопол внесе в съда обвинителен акт срещу двама непълнолетни, извършили поредица от кражба на вещи от жилища в град Гулянци, информират от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Велико Търново.
Обвинението срещу Николай К. и Георги Д. е за това, че в периода от 15.10.2015г. до 14.03.2016г. в град Гулянци, като непълнолетни, но като могли да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си, след като се сговарили предварително и с малолетния В. К., чрез повреждане на прегради, отнели и се опитали да отнемат чужди движими вещи на обща стойност 2 696 лева от владението на различни граждани.

Двамата подсъдими израснали заедно и били приятели. Извършвали дребни престъпления. Познавали добре населеното място, разположението на къщите и навиците на обитателите им. През 2014 г., Николай К. бил осъден за първи път за кражба, като за период от една година, бил осъден още 4 пъти. Въпреки това продължил с престъпната си дейност. Понякога се сговарял предварително с приятеля си Георги Д, а понякога и с малолетния В. К. /негов племенник/. Избирали подходяща къща, прониквали вътре и след като отнемали от имуществото, се възползвали от него чрез консумация, когато крадели хранителни продукти, или продавали вещите на безценица.

По този начин отнели вещи собственост на Д.Ц. – на стойност 931 лв. /телевизор, хлебопекарна, бормашина, ъглошлайф, инструменти, въздушна пушка, масажор, патрони, музикална система, радио-касетофон, олио, 10 кг. захар, рибарски въдици, прахосмукачка/. Откраднали на два пъти собственост на М.М. с причинени щети 257 лв. /велосипед, пералня, килим/и на И. Х. вещи на стойност 158 лв. Заедно с малолетния В. К. откраднали от Д. Б. и В. Б. хранителни продукти – орехи, месо и олио, от Н. Н. хранителни продукти за 402 лв., вещи на стойност за 393 лв. от Д.Г. и телевизор за 400 лв. от Г. Д.Двамата подсъдими извършвали кражбити, а малолетният В.К. използвали, като външен наблюдател и помощник при носенето на отнетите вещи.

Николай К. е с мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Районен съд – Никопол.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...