Акценти
Начало / Общество / В Никопол провеждат кампанията „Да изчистим България заедно“ за три дати

В Никопол провеждат кампанията „Да изчистим България заедно“ за три дати

 Да изчистим България

На три дати в Никопол ще се проведе кампанията „Да изчистим България заедно“, това информират от пресцентъра на Община Никопол. Крайдунавският град за пореден път  се присъединява към инициативата, стартирала през 2012 г. – „Да изчистим България за един ден“, която тази година преминава под мотото – „Да изчистим  България заедно”.

Община Никопол ще се включи в кампанията на следните дати: 17 май – почистване на градски зони, зони за отдих и спорт; 31 май – почистване на детски площадки; 27 юни – почистване на водоеми и реки.

Датите и местата не са избрани случайно. На 17 май – Международен ден на спорта, ще бъдат обединени усилията за почистване на зоните за отдих и спорт. На 31 май, в навечерието на 1 юни – Международен ден на детето, ще бъдат почистени местата, на които играят деца – детските площадки. Така ще се даде добър пример с почистване на отпадъци, оставени от недобросъвестни граждани.  Също така на този ден ще бъде организирано почистване на зони в населените места – почистване около домовете и  междублоковите пространства. На 27 юни, в навечерието Международния ден на Дунав – 29 юни, кампанията ще премине с почистване на река Дунав, на  водоеми, реки и дерета и прилежащи територии в населени места.

В сградата на Общинска администрация – Никопол /дежурна/, както и в  кметствата по населените  места, ще се раздават чували и ръкавици. Чувалите трябва да се оставят до контейнерите за битови отпадъци, за да бъдат извозени след това.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...