Акценти
Начало / Култура / В неделя теглят жребия за представяне в конкурса „Гена Димитрова”

В неделя теглят жребия за представяне в конкурса „Гена Димитрова”

Жребият за представянето на участниците в конкурса за млади оперни изпълнители „Гена Димитрова” ще бъде теглен на 19 май, неделя,  от 18 часа в Регионалния исторически музей- Плевен, съобщиха организаторите от Плевенска филхармония.

Близо 30 са подадените заявления за участие в конкурса, който ще се проведе от  19 до 23 май в Плевен. В неговото трето издание ще има изпълнители от България, Сърбия, Полша, Беларус, Китай, Тунис.

Участниците ще бъдат оценявани от четиричленно жури с председател Найден Тодоров, директор на Софийска филхармония. Членове на журито ще са: Александрина Милчева – оперна певица, Дарина Такова – оперна певица, Калуди Калудов – оперен певец, Адриан Холендер – известен продуцент и режисьор.

Ще бъдат връчени по три награди в групата на мъжете и жените. Първа награда е 3 000лв., втора награда – 2 000 лв., трета награда – 1 000 лв. Ще бъде връчена една награда от 600 лв. за най-добро изпълнение на българска песен. Своя награда ще връчи и Фондация „Гена Димитрова”.

Концертът на лауреатите на третото издание на Конкурса за млади оперни изпълнители „Гена Димитрова” ще е на 23 май. Концертът ще е с участието на Плевенска филхармония с диригент Найден Тодоров.

Музикалният форум се организира от Плевенска филхармония, Община Плевен и Министерството на културата.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...