Акценти
Начало / Общество / В неделя започва програмата за празника на град Левски 

В неделя започва програмата за празника на град Левски 

Със състезание по плуване на 15 юли ще започне програмата за отбелязване празника на град Левски. На 18 юли Левски ще отпразнува 73 години от обябяването му за град  и 181 години от рождението на Васил Левски.

Празничната програма включва още Дискусия: „Моят град – минало, настояще, бъдеще“ с участници представители на местния бизнес, младежи, служители в община Левски и други административни служби. Тя ще се проведе на 16 юли, от 15 часа. Същия ден, от 17,00ч.  ще бъде открита фотоизложбата „Град Левски и неговите хора” с участието на фотографите  Лили Василева, Явор Паунов, Ани Милчева.

На 17 юли, от  10,00 ч. ще започне Детски празник – пленер „Децата рисуват мечти“, а от 13,30 ч. в  Заседателна зала на Общински съвет – Левски е срещата разговор на тема „Животът и делото на Васил Левски – познати и непознати“.

Кулминацията на тържествата ще е на 18 юли. В 10 часа на  откритата  сцена пред Общината  концерт ще изнесат деца от  ДГ „Слънце“ и ДГ „Локомотив“. В 10,30 ч. е началото на церемонията  по издигане знамената на Република България, на Европейския съюз и на град Левски. В 11 часа ще започне шествие от площада на града  към паметника на Левски за гражданско поклонение в знак на почит и признателност към живота и делото на Апостола на Свободата.

Вечерта от 18,30 ч. на площада ще бъде открито изложение с дегустация на продукти от местни производители.

От 20,00 ч. е празничният концерт с участието на Миро, Спортен клуб по акробатика ЦСКА „София“ – Ивон Христова и Моника Костадинова, Мажоретен състав гр.Левски и др. Тържествата ще завършат с празнична заря.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...