Акценти
Начало / Политика / В неделя в Кнежа избират кмет между трима кандидати

В неделя в Кнежа избират кмет между трима кандидати

На частичните избори за кмет на Община Кнежа тази неделя, 22 април, ще се явят само трима кандидати. За разлика от редовните избори миналата година, когато в спор влязоха общо 7 претенденти за кметския стол. Кмет беше избран обаче още на първия тур, но БСП оспори вота и така се стигна до повторния вот.

Сега жителите на Кнежа и на селата Еница, Бреница и Лазарово ще трябва да избират между Симеон Шарабански, подкрепен от коалиция „Демократи и земеделци за Кнежа”, Гълъбин Хиков, издигнат от ГЕРБ и кандидатът на БСП – Росен Пещенски. Интересен е фактът, че за тези избори ГЕРБ и БСП издигнаха нови кандидати. От ГЕРБ гласуваха доверие на пенсиониран бивш шеф на полицията в града. Хиков е и бивш секретар на ОИК – Кнежа от квотата на БСП. Кандидатът на БСП – Росен Пещенски, има собствен бизнес в Кнежа, освен това е и общински председател на партията.  Другият кандидат – Симеон Шарабански, е адвокат и два мандата кмет на община Кнежа. На миналогодишния вот на 23 октомври Шарабански спечели още на първия тур с малко над 50% от гласовете.

В бюлетината за избора в неделя кандидатът на ГЕРБ е под номер 1, с номер 2 е  Симеон Шарабански, а с номер три – кандидатът на БСП.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...