Акценти
Начало / Икономика / В момента единствените приходи в Общината са от данъци

В момента единствените приходи в Общината са от данъци

63 процента от дължимите данъци са събрани и това е с 5% повече спрямо същия период на миналата година, информиракметът проф. Димитър Стойков. Той допълни, че в момента това са единствените собствени приходи на Общината, тъй като продажбите на имоти в новопостроения блок на бул. „Георги Кочев” 13 не вървят според очакванията и до момента са продадени само четири апартамента и един гараж.

По думите му Общината има около 3 млн. лв. собствени средства, които са вложени и се очаква да бъдат възстановени по различни проекти. Ако тези средства бяха налични, Общината нямаше да има нито лев просрочени задължения, заяви кметът.

Той информира, че, въпреки финансовите затруднения, най-късно до края на годината ще бъде завършен покритият плувен басейн, който се изгражда до СОУ „Иван Вазов”. Общо 1 млн. 700 хил. лв. са нужни за неговото довършване и за приключване на ремонта на ул. „Иван Миндиликов” от жп гарата до бул. „Георги Кочев”. Основна част от необходимите средства – 1 млн. 200 хил.лв. ще са от банков заем, а още 600 хил лв. от безлихвен заем от набирателни сметки на Общината. Кметът информира, че четири банки са заявили готовност да финансират този вътрешен общински заем.

Прочетете също:

Над 5 млн. лева постъпления очаква Община Плевен от управлението на общинските имоти през 2023 г.

С 30 гласа „за“, 8 „въздържал се“, против – няма, Общинският съвет на Плевен прие ...