Начало / Образование / В Медицински университет – Плевен започна приемът на кандидатстудентски документи за бакалавърските специалности

В Медицински университет – Плевен започна приемът на кандидатстудентски документи за бакалавърските специалности

Медицински университет Плевен

От днес до 21 юли в Медицински университет – Плевен ще се проведе вторият прием на кандидатстудентски документи за бакалавърските специалности във факултетите «Обществено здраве», «Здравни грижи» и Медицинския колеж. Изпитът ще е един – тест по биология, който ще се проведе на 25 юли 2014 г.

До момента документи са подали 429 кандидат-студенти, от които 160 са заявили желание да се явят на теста по биология, 342-ма ще кандидатстват единствено с оценка от матурата, а 20 – ще участват в класирането с изкараната оценка от предварителния изпит, съобщиха от висшето училище.  На предварителния конкурс, провел се на 5 април 2014 г. за здравните специалности, в които се влиза с тест по биология, се явиха 152 зрелостници. От получените резултати отличните оценки са 31, в това число 12 пълни шестици, 32 са оценките много добър, 34 – добър, 12 – среден, а 43 са слабите оценки.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...