Акценти
Начало / Образование / В Медицинския университет в Плевен днес откриват новата учебна година

В Медицинския университет в Плевен днес откриват новата учебна година

В зала „Магнум” на Втора клинична база днес ще се състои официалната церемония по откриването на новата учебна година. Тържествено ще бъдат посрещнати 435 първокурсници. На празника новоприетите студенти и цялата академична общност на плевенския университет ще бъдат приветствани от председателя на 43-то Народно събрание Цецка Цачева. След тържеството председателят на Парламента ще посети и разгледа новопостроения фармацевтичен факултет.

Новоприетите медици и магистър-фармацевти по държавна поръчка са общо 136, в това число са записани и 16 чуждестранни граждани с българско самосъзнание от Молдова, Украйна, Сърбия и Македония. Общият брой студенти, приети за обучение след средно образование във всичките 8 бакалавърски специалности на факултетите „Здравни грижи”, „Обществено здраве” и Медицинския колеж, е 202.

За поредна година, поради засиления интерес към специалностите на МУ-Плевен, бе обявен и реализиран прием на студенти срещу заплащане. Записани в платен курс на обучение са общо 20 първокурсници, от които 10 в специалност „Медицина“ и 10 в бакалавърските специалности.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...