Начало / На фокус / В МБАЛ „Авис Медика” използваха нов за страната тазобедрен имплант

В МБАЛ „Авис Медика” използваха нов за страната тазобедрен имплант

Екип от МБАЛ „Авис Медика“ – Плевен, с ръководител д-р Роберт Халваджиян заедно с един от водещите швейцарски хирурзи – д-р Доминик Босон, е извършил две оперативни интервенции за тотална смяна на тазобедрена става, при които е използвано новото за България анатомично късо стебло – Optimys, позволяващо миниинвазивна техника и високо ниво на костно съхраняване, което е силно индикирано при млади и активни пациенти.

Операциите са извършени по време на еднодневен курс по тазобедрено ендопротезиране, организиран съвместно с Mathys Швейцария и Медицинска техника инженеринг ООД. В курса са участвали хирурзи от цялата страна за обмяна на опит.

Тази инициатива на МБАЛ „Авис Медика“ Плевен и „МТИ“ООД България, като представител на Mathys Швейцария, даде възможност на някои от специалистите ортопеди в България за обмяна на опит с утвърден хирург от Швейцария, и по такъв начин повиши тяхната квалификация по отношение изкуственото ендопротезиране на тазобедрена става, коментираха от здравното заведение.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...