Акценти
Начало / Общество / В мащабна кампания проучват критичните места в изпълнението на проекти

В мащабна кампания проучват критичните места в изпълнението на проекти

Областните информационни центрове в цялата страна започват проучване, чиято цел е да установи къде са критичните места при изпълнението на роекти, финансирани със средства от европейски фондове и да се предложат начини за тяхното преодоляване. Инициативата е под мотото „Научени уроци”  и е по инициатива на заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида Златанова, информираха днес на пресконференция в ОИЦ – Плевен.

Чрез специално разработени анкетни карти, обхващащи всички етапи на изпълнение на проект – от кандидатстването, до финалното отчитане, ще проучим какви са основните проблеми, с които хората са се сблъсквали, обясни Йонка Янакиева, управител на ОИЦ – Плевен.

След като данните бъдат събрани и анализирани, ще бъдат организирани кръгли маси по очертаните слаби места при изпълнението на проекти, за да се предложат работещи идеи за преодоляването им. В Плевен ще бъдат организирани два форума, като на единия ще бъдат обсъдени проблемите на национално ниво, а на другия – специфичните за региона проблеми, обясни Янакиева.

През октомври на национална среща, в която ще участва министър Зинаида Златанова, всички предложения ще бъдат обобщени и предоставени на управляващите органи на оперативните програми. Целта е да бъдат поети конкретни ангажименти за промени в процедурите, за да бъдат решени проблемите за следващия програмен период, който започва през 2014 г.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...