Начало / Общество / В ликвидирането на 1 863 произшествия са участвали през миналата година пожарникарите в област Плевен

В ликвидирането на 1 863 произшествия са участвали през миналата година пожарникарите в област Плевен

През 2017 година структурите на РДПБЗН-Плевен са участвали в ликвидирането на 1863 произшествия и 456 помощни операции и спасителни дейности. В следствие на пожари през 2017 година са загинали 11 човека и са пострадали 7. Регистрирани са 41 случая на лъжливи повиквания. Тези данни са от отчеа анализ за дейността на служителите през 2017 година, представен от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Плевен.

За представянето на отчета в Плевен е бил старши комисар Красимир Шотаров – директор на дирекция „Оперативни дейности“ в Главна дирекция ПБЗН – МВР, съобщиха от пресцентъра на МВР Плевен.

През изминалата година от служителите на РДПБЗН-Плевен, осъществяващи контролна дейност са извършени 5009 проверки, при който са дадени 1032 предписания, за изпълнение на правилата за пожарна безопасност и защита при бедствия на държавни органи, организации, юридически лица и граждани и са връчени 63 акта за установяване на административни нарушения, по които са издадени наказателни постановления за 103 730 лева.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...