Акценти
Начало / Култура / В Левски си спомниха за художника Венцислав Тулешков с изложба

В Левски си спомниха за художника Венцислав Тулешков с изложба

Кметът на Община Левски Любка Александрова почете паметта на големия художник Венцислав Тулешков и приветства идеята на неговия приятел Илиан Йорданов това да бъде направено с изложба в Художествената галерия в Левски. Така ще бъде продължен „Пътят към храма” с примера на хората оставили трайна следа в духовното пространство на града, общината и страната.
Илиан Йорданов представи 8 картини, рисувани наскоро в памет на Джери, както наричаха Венцислав Тулешков приятелите. Числото на вечността и рождена дата на художника бележи не случайно изложбата, открита на 29 август, в навечерието на третата година от както той напусна този свят, сподели авторът.
Гергана Тулешкова, дъщеря на художника, с вълнение сподели радостта си, че хората в Левски помнят и обичат баща й, че изложбата й дава възможност да се срещне с негови приятели и да усети духа му.
Картините Илиан Йорданов, който има разностранни изяви в сферата на изкуството, се показват за първи път в град Левски, въпреки че е от там. Пожеланията бяха, идеята на Илиан Йорданов да продължим пътя към духовния храм и да има последователи.

Следваща Предишна
изложба Левски 2
изложба Левски
изложба Левски 1
Следваща Предишна

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...