Начало / Крими / В Левски предадоха двама на съд за шофиране след употреба на наркотик

В Левски предадоха двама на съд за шофиране след употреба на наркотик

Районна прокуратура – Левски предаде на съд по бързо производство двама за шофиране след употреба на наркотици и за държане на  коноп.

Обвинението срещу Момчил С. е за това, че на 20.04.2018 г. около 14.20 часа на път преди кръстовището с.Ореш – с.Божурлука и с.Деков, управлявал лек автомобил „БМВ 520 И“,  след употреба на наркотични вещества – марихуана, установено по надлежния ред с тест „Drager DrugCheck 3000”. Престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

Антим Б. е предаден на съд за това, че на  20.04.2018 г. по същото време и място, в лек автомобил „БМВ 520 И“, без надлежно разрешително, издадено от органите по ЗКНВП и в нарушение на разпоредбите на същия Закон, държал високорискови наркотични вещества – 3,387 гр. наркотичен коноп на стойност 20,322 лв, като случая е маловажен. Престъпление по чл.354 а от НК.

Момчил С. употребил наркотични вещества – марихуана, но въпреки това на 20.04.2018г. се качил на лекия автомобил и го управлявал. Заедно с него в колата били Антим Б., който носел в себе си коноп  и още две лица. По същото време автомобилът бил спрян за проверка от служители при РУМВР-Белене. На полицаите им направило впечатление, че в автомобила има мирис на наркотични вещества. Проверката за употреба на наркотични вещества на водача на автомобила отчела положителен резултат. Докато продължавала проверката Антим Б. изхвърлил през прозореца на автомобила държаното от него топче с наркотичен коноп.

 Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...