Акценти
Начало / Спорт / В Левски отново ще има мото клуб

В Левски отново ще има мото клуб

мото клуб левски

В присъствието на президента на българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов в град Левски е учреден мото клуб „Левски – МХ груп”.

Град Левски има една кауза да възстанови мотоциклетния спорт и от там нататък да го развива , каза  кметът на Левски Любка Александрова на общото събрание, което се превърна в учредително за сдружението с нестопанска цел. Дванадесетте учредители единодушно избраха за свой председател Веско Касабов, за зам.председател Иван Маринов и секретар Христо Христов.Приет беше и устав на новосъздаденото Сружение с нестопанска цел „Левски –МХ груп”със седалище в Общината.

Мисля,че беше крайно време това да се случи,защото мотоциклетният спорт в община Левски има 30-годишна традиция , е коментирал за радио – Левски Богдан Николов. Идеята на Общината и хората, които са се събрали, е много добра не само за спорта ,а като цяло за младото поколение, това е една много голяма социална придобивка за общината и за града, споделил още президентът на БФМ.

Ще припомним, че в края на миналата година Българската федерация по мотоциклетизъм  удостои Любка Александрова с приз за принос в развитието на мотоциклетния спорт. Отличието е признание за  възстановяване на традициите в мотоциклетния спорт  с откриването на републиканския шампионат през май 2013г. на мото- писта Козар Белене “GRANT PRIX  LEVSKI”.

 

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...