Акценти
Начало / Общество / В Левски днес откриват Първия фестивал на пълнената чушка

В Левски днес откриват Първия фестивал на пълнената чушка

В 17 часа днес в Левски ще бъде открито първото издание на фестивала на пълнената чушка. Под мотото „Пълнената чушка – най-вкусната левченска традиция” той ще събере над 25 майстори на традиционното левчанско ястие.

Първият фестивал на панаирната кулинарна традиция в град Левски се организира от Община Левски и НЧ „Георги Парцалев”.  Той се провежда в рамките на традиционните Панаирни дни на град Левски.

Участниците ще се състезават в две категории – „Най-автентична рецепта за пълнена чушка” и „Най-уникална рецепта за пълнена чушка”. Компетентно жури с председател популярната актриса и известна кулинарка и Катето Евро ще оценява майсторството на приготвените ястия. Победителите ще получат бижута във формата на чушка, изработени от бижутера Константин Костов.

За първо място ще бъде връчена златна чушка, за второ – сребърна чушка със златни листенца, за трето място – сребърна чушка.  Наградите са осигурени от Община Левски.

Фестивалът ще  предложи също атрактивни състезания за гостите, като  търбушене на чушки, бързо пълнене на чушки, белене и рязане на печени чушки и най-интересното състезание – търсене на златната чушка. За победителите са предвидени уникални награди.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...