Акценти
Начало / Култура / В края на юли пътуващото лятно кино спира в Плевен

В края на юли пътуващото лятно кино спира в Плевен

На 29 юли /сряда/  Пътуващото лятно кино с БНТ 1  ще посети Плевен с безплатна прожекция на новия български филм «Потъването на Созопол». Прожекцията ще е  в Летния театър в парк «Кайлъка» от 21 часа, съобщиха от пресцентъра на Община Плевен.

А в 18.30 ч. малките и по-големите любители на детски книги ще могат да разменят книжка от домашната си библиотека с друга – от Пътуващата детска библиотека. Пътуващата библиотека и гигантският стол на четенето ще очакват своите почитатели в 18.30 ч. пред Летния театър.

Филмът „Потъването на Созопол“ на Костадин Бонев спечели наградата за най-добър чуждестранен филм на фестивала New York City International Film Festival, където беше номиниран в още 6 категории.
Той бе номиниран още за режисура, операторско майсторство, главни мъжка и женски роли (Деян Донков и Снежина Петрова) и в двете категории за поддържащи роли.

„Потъвънето на Созопол“ е създаден по едноименния роман на Ина Вълчанова. Той разказва историята на 50-годишния архитект Чавдар Кършев, който се отправя към крайморското градче в компанията на 10 бутилки водка и без други планове за бъдещето. Но в града на неговата младост се случват поредица от събития…

Във филма участват още Стефан Вълдобрев Джийсън Брад Люис, Леонид Йовчев, Веселин Мезеклиев, Мирослава Гоговска, Петя Силянова, Биляна Казакова, Жорета Николова, музикантът Васил Гюров и други известни имена от българските кино и театър.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...