Акценти
Начало / Култура / В края на юли лятното кино на БНТ 1 спира в Плевен

В края на юли лятното кино на БНТ 1 спира в Плевен

За четвърта поредна година Българската национална телевизия кани своите зрители и приятели на кино под открито небе. На 24 „Пътуващо лятно кино с БНТ 1“ отново тръгва на турне из цялата страна, за да подари на жителите на градове и села незабравими емоции с любими и стойностни български филми, съобщават от медията.

В годината, в която българското кино отбелязва своя 100-годишен юбилей, пътуващото лятно кино стартира с прожекция номер 100. Началото по традиция ще бъде дадено в София, но на този етап е изненада филмът, който ще открие кампанията на Лятната сцена в Борисовата градина.

Този сезон „Пътуващо лятно кино с БНТ 1“ ще спре в 26 населени места. Прожекциите започват от 26 юли. В Плевен пътуващото лятно кино ще е на 29 юли. То ще има прожекции още в Ябланица, Бяла Слатина, Кнежа, Севлиево, Троян, Златарица, Велико Търново, Твърдица, Варна, Дългопол, Благоевград, Якоруда, Белица, Разлог, Гоце Делчев, Добринище, Банско, Сандански, Рудозем, Златоград, Маджарово, Минерални бани, Стара Загора и Созопол.

Кои са филмите, които жителите и гостите на тези населени места ще могат да гледат, ще стане ясно съвсем скоро. Входът за прожекциите е свободен. И този сезон заедно с филмите, населените места ще посещава и пътуващата детска библиотека. Там всеки, който желае, ще може да остави своя книга и да си вземе друга.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...