Акценти
Начало / Общество / В Кнежа обявиха маршрута на велопохода от Национална кампания „Да спортуваме заедно“

В Кнежа обявиха маршрута на велопохода от Национална кампания „Да спортуваме заедно“

велосипеди

Велопоходът в Кнежа, който ще се проведе в рамките на Националната кампания „Да спортуваме заедно, ще премине по маршрута Общината – ул. ”Юрий Гагарин” –ул. ”Стефан Цанов” – ул. ”Отец Паисий” – ул. ”23-ти септември” – Пречиствателната станция за отпадъчни води, информират от пресцентъра на местната администрация. Желаещите да участват на територията на град Кнежа могат да се запишат до 10.10.2014 г. на тел.09132/7136,09132/7997.

В периода 13-18 октомври на територията на цялата страна ще се проведе Национална кампания „Да спортуваме заедно“, която има за цел да популяризира резултатите от членството на България в ЕС чрез изпълнените проекти със средства от Структурните и Кохезионния фонд. Основен организатор за област Плевен е Областният информационен център – Плевен със съдействието на Община Плевен и Дирекция „Програмиране на средствата от ЕС“ в администрацията на Министерски съвет.

Предвижда се в рамките на инициативата да се организира велопоход на територията на всеки един от 11 общински центъра в обхвата на област Плевен. Ще бъдат наградени по двама участника във велопохода във всяка община, като печелившите ще бъдат определени чрез томбола. Наградите са велосипеди в 2 диференцирани възрастови групи.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...