Акценти
Начало / Политика / В Зимен университет участваха членове на Младежи ГЕРБ Плевен

В Зимен университет участваха членове на Младежи ГЕРБ Плевен

Четирима членове на областната структура на Младежи ГЕРБ Плевен участваха в VII-ия Зимен университет на МГЕРБ, който се проведе през почивните дни в Сандански Зорница Петрова, която е член на НИС на МГЕРБ, Спас Каменов – областен координатор на МГЕРБ Плевен, както и членът на областното ръководство Светлин Маринов и Цветелина Иванчева – експерт от общинската служба по земеделие, член на младежката структура на ГЕРБ Плевен са сред 150-те участници от цялата страна.
На форума присъства министър-председателят на България и председател на ГЕРБ Бойко Борисов, който коментира всички актуални въпроси. „Нямаме претенции, че всяко едно решение е възможно най-доброто и сме безгрешни. Знаете колко трудно направихме правителство. Виждате в момента в какви тежки отношения са самите партньорски организации в правителството. Има тежки сътресения в Реформаторския блок, самите те не си говорят помежду си. Вътрешнопартийните им проблеми ги прехвърлят и на правителството. Не е работа на ГЕРБ да ги арбитрираме“, категоричен бе той. Бойко Борисов обясни, че с Цветанов са се опитали да търсят баланс в правителството и в парламента, за да има стабилност, за да приключи финансовата година. „Над 7 млн. лв. живи пари сме разплатили на български фирми, благодарение на европейско финансиране. 3 милиарда са повече спестяванията в банките. Над 2,7 млрд. лв. сме събрали повече от контрабанда. Имаме 350 милиона повече събрани към февруари от миналата година. За Коледа и Великден сме дали над 200 млн. за нашите пенсионери, събрани от контрабандистите. Магистралите не бяха ремонтирани откакто са построени. Мостовете щяха да паднат – 100 милиона отидоха там. Ние инвестирахме в екологията, в земеделието, в общините“, каза още премиерът.
Събитието бе открито от Председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Дискусии бяха водени с председателя на 43-тото НС Цецка Цачева, министъра на земеделието и храните Десислава Танева, председателя на парламентарната Комисия по външна политика, евродепутати, народни представители и кметовете на Благоевград и Сандански.
Обсъдени бяха теми, свързани с предизвикателствата пред местното и държавното управление и секторните политики на партията, а също предстоящи инициативи. Разисквана бе и българската дипломация, в контекста на международната политическа обстановка.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...