Акценти
Начало / Образование / В завод на БМВ карат практика ученици от Гимназията по транстпорт

В завод на БМВ карат практика ученици от Гимназията по транстпорт

В едни от най-реномираните автосервизи и в завод за автомобили – този на БМВ в Германия, ще карат практиката си група ученици от Професионалната гимназия по транспорт „Проф. Цветан Лазаров” – Плевен, съобщиха от училището. Посещението е по проект „Eвропейски предписания за сигурност и екологични стандарти при моторните превозни средства: диагностика и обслужване”, който плевенската гимназия изпълнява. Приемащият партньор от немска страна е EUROPA-HAUS, Лайпциг.

За Германия отпътуваха 10 ученици от 10 и 11 клас от специалности «Автотранспортна техника», «Електрообзавеждане на транспортна техника» и «Експлоатация на автомобилния транспорт» на професионалната гимназия..

Те са избрани измежду 30 кандидати от специална комисия от преподаватели, като при избора са взети предвид успеха и подготовката на всеки един от желаещите.

В Германия учениците ще придобият опит в реална работна среда, при това в страна – производител на автомобили, които се продават, обслужват и ремонтират в България, обясниха от училището. В Лайпциг обучението ще се провежда в мрежа от сервизни центрове, автокъща за употребявани автомобили и работилница, Пътна помощ за транспортиране и ремонт на нови и стари автомобили, специализирано училище за автомобилна техника „Карл Хайне“, и не на последно място – в завода на БМВ в града.

По време на практиката си плевенските ученици ще имат възможност също да упражнят знанията си по немски език, както и да се запознаят с управлението на транспорта в Германия, с европейските предписания за сигурност и екологичните стандарти. В края на мобилността всеки участник ще получи сертификати за придобити езикови и професионални умения Europass – гарант за  по-голяма пригодност на пазара на труда и успешна бъдеща  реализация в интеркултурна многоезична среда.

Съпътстващата програма на практиката предвижда посещения на исторически, природни и културни забележителности в Лайпциг, Берлин и Дрезден.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...