Акценти
Начало / Общество / В Долна Митрополия се проведе общинско учение „Спасител – 2016″

В Долна Митрополия се проведе общинско учение „Спасител – 2016″

На 13 октомври в Община Долна Митрополия беше проведено общинско комплексно  оперативно учение „Спасител  – Долна Митрополия 2016 г.“

Учението се проведе на няколко етапа, като бяха отиграни два сценария на заплаха. Съгласно Общинският план за развитие на Община Долна Митрополия, общинският щаб с ръководител – Кмета на общината, направи оценка на обстановката и изготви план за действие. Разработени бяха темите:

1.Дейност на общинския щаб за изпълнение план за защита при бедствия и доброволното формирование на Община Долна Митрополия в условията на наводнение и извършване на спасителна операция за спасяване на бедстващи граждани във водите на р.Вит.

2.Дейност на ръководството и учениците на  СУ „Евлоги Георгиев“ гр.Тръстеник при заплаха от тероризъм и евакуация.

В оперативното учение участие взеха  Общински щаб за изпълнение на Общинският план за защита при бедствия; доброволно формирование на Община Долна Митрополия; първи частен спасителен отряд; мобилна група на КРС; представител на планинска спасителна служба; представител на Министерство на транспорта, ръководство и ученици от СУ „Евлоги Георгиев“ гр. Тръстеник.

uchenie

За учението беше изготвен филм, който може да видите на следния ЛИНК.

Община Долна Митрополия благодари за съдействието на о.р. полк. Румян Русев.

obuchenie2

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...