Начало / Общество / В днешното извънредно заседание Комисията по култура ще разгледа случая с Веселин Плачков

В днешното извънредно заседание Комисията по култура ще разгледа случая с Веселин Плачков

Днес постоянната комисия по култура, вероизповедания и международна дейност с председател Петя Василева към Общински съвет – Плевен се събира за извънредно заседание  от 17 часа. За да представят визията си за развитие на културния институт на заседанието е поканен и директорът на ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен, Васил Василев.

На извънредното си заседание Комисията ще разгледа и случая с актьора Веселин Плачков. Става дума за появилите се в публичното пространство информации, че той е бил принуден да напусне трупата на плевенския театър. По този повод на брифинг в пресклуба на БТА по-рано председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев декларира категоричната си подкрепа за актьора, като заяви, че застава зад името на Плачков, ако се окаже, че той е бил принуден да напусне по този грозен начин Плевен.

„Поканата към новия директор на ДКТ „Иван Радоев“ е да представи пред Комисията визията си за развитието на културния институт. Ние не можем да стоим безучастни към съдбата на театъра и съответно към работещите в него артисти, след като ежегодно Община Плевен отпуска вече 200 000 лв., което е  30% от общата сума за издръжката му“, коментира Председателят на Общинския съвет.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...