Акценти
Начало / Образование / В ДГ „Незабравка“ – Плевен се проведе областен форум на тема засягаща различните образователни и културни ценности

В ДГ „Незабравка“ – Плевен се проведе областен форум на тема засягаща различните образователни и културни ценности

На 9 декември в ДГ „Незабравка“ – Плевен се проведе областен форум на тема „Познаване и интегриране на националните, европейските и световните образователни и културни ценности и традиции чрез eTwinning проектите”, организиран от Регионално управление на образованието – Плевен.

Във форума взе участие като представител на ЦРЧР националния посланик на eTwinning, доц. д-р Теодора Вълова.

По време на форума бяха споделени повече от 25 добри практики и идеи от работата на педагогическите специалисти от детските градини в Плевенска област по проекти в „Еразъм+” и в eTwinning, реализирани през 2016 година.

еTwinning, като  част от новата европейска програма за образование, обучение, младеж и спорт „Еразъм+”  дава възможност  на учителите не само да работят по съвместни виртуални партньорства, но осигурява възможности тези партньорства да прерастнат в проекти по „Еразъм+”.

Да намериш международни партньори, които да са твои съмишленици, с които да споделяш общи идеи, да обменяш мисли, практики, опит, е една възможност, която те прави по-креативен, по – компетентен в използването на инструментите на ИКТ, по-комуникативен. Ставаш различен в професията и различен като личност, защото осъзнаваш, че твоя образователен модел, твоята образователна мисия има национални и европейски измерения и признание. Като активни участници в реализирането на eTwinning проектите и децата се докосват до света на децата от другите Европейски държави и разбират, че те са толкова еднакви, толкова близки, че дори езиковото различие не е пречка да общуват заедно чрез игрите, които споделят, песните и танците на европейските народи, които разучават и играят, чрез рисунките и снимките, които разказват за всичко, което ги вълнува и без думи, чрез обмена на електронни книги, вестници, албуми, писма, поздравления, чувства и преживявания.

 Деца и учители показват на света малките и големи успехи на своята детска градина, на своето село и град, на предучилищното образование в Плевенска област. Заслужено голяма част от проектите са носители на Национален знак за качество, а проектите на Грета Христова от ДГ „Щастливо детство” гр. Плевен – FEBRUARY 2015 IN EUROPE: our newspaper” – „Февруари 2015 в Европа: нашия вестник“ и на Стефка Павлова от ДГ „Бодра смяна” гр. Белене – Christmas tale“ – „Коледна приказка“, са носители и на Европейски знак за качество, за което Регионално управление на образованието – Плевен ги поздравява и им благодари.

Участниците във форума получиха грамоти от Началника на РУО – Плевен –  Албена Тотева.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...