Акценти
Начало / Общество / В Гулянци се подготвят да посрещнат Великденските празници в условията на пандемия

В Гулянци се подготвят да посрещнат Великденските празници в условията на пандемия

За предстоящите Великденски празници вратите на храма „Свети Георги Победоносец” в Гулянци  ще бъдат отворени. Службите ще бъдат организирани така, че да не се допуска струпване на хора. Местният енорийският свещеник отец Пламен Линков призовава енориашите да спазват противоепидемичните мерки по време на предстоящите християнски празници.

Българската православна църква подкрепя напълно усилията на държавните институции, насочени към запазване здравето и живота на българския народ и в съответствие с изискванията на отговорните институции, призовава вярващите християни да останат по домовете си, припомня той.

Все пак онези, които са решили да посетят храма е силно препоръчително да носят маски и ръкавици, задължително е да спазват дистанция минимум 2 метра един от друг и да влизат в храма, за да запалят свещ по максимум трима души.

Преди и след всяка служба помещенията на храма ще бъдат дезинфекцирани.

Тържествената литургия за Цветница – 12 април,  ще бъде отслужена сутринта в 8:30 часа.

Освещаването на върбовите клонки ще бъде извършено в двора на храма, след което енориашите ще могат да си вземат от тях.

Службите за Великден също ще бъдат проведени на открито.

Отец Пламен Линков призовавада се спазват  разпоредените мерки и всеки да бъде отговорен, за да защити собственото си здраве и това на другите!

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...