Акценти
Начало / Общество / В Гулянци очакват средствата от европейски програми да достигнат до по-широк кръг хора

В Гулянци очакват средствата от европейски програми да достигнат до по-широк кръг хора

Снимка: ОИЦ – ПЛевен

Областен информационен център – Плевен  проведе Ден на отворените врати в гр. Гулянци на 12 септември 2013 г., който включваше представяне на актуална информация за Кохезионната политика на ЕС в България и провеждане на открита приемна.

Събитието привлече голям брой посетители поради разнообразната си програма.

В първата част експертите  запознаха участниците от различни целеви групи относно отворените процедури по Оперативните програми и основни параметри на следващия програмен период по отношение на оперативните програми и стратегията на България 2020. Информацията беше подкрепена с видеофилми за ЕС, които предизвикаха голям интерес сред гостите.

Основна тема на събитието беше започналата на 22 август национална кампания “Първите 7 години на България в ЕС“, както и актуални инициативи и кампании, провеждани от мрежата от 27-те областни информационни центрове в страната, разказа Йонка Янакиева, управител на ОИЦ – Плевен. Откритата приемна беше организирана на централния градски площад, където много жители на града имаха възможност да я посетят като се включат в допитването и да изразят своята позиция с “Да“ или “Не“ на въпроса “Достигнаха ли европейските средства до Вас“. Запознатите с темата Европейски съюз изразиха очакване и надежда, че новите оперативни програми ще предоставят повече и по – достъпни възможности за широк кръг потребители, а гражданите, които тепърва научават за евросредствата с интерес се запознаха с добрите практики в област Плевен.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...