Акценти
Начало / Общество / В Гулянци започна санирането на двата жилищни блока

В Гулянци започна санирането на двата жилищни блока

Два жилищни блока в град Гулянци вече се санират по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради, съобщават от местната администрация.  За обновяването на жилищен блок №1 на ул „Г. С. Раковски”  и жилищен блок №3 на ул. „Добруджа” от националния бюджет са отпуснати 1 592 874 лв. с ДДС, като в сумата влизат средствата за изготвяне на технически проекти, строителство и авторски надзор. Стойността на строително-ремонтните дейности е  682 855 лв. за блок №1 и 839 596 лв. за блок №3.

Санирането на сградите включва: дейности по възстановяване и основен ремонт, външна изолация, мазилка и боядисване, възстановяване и реконструкция на тераси, изолация на подпокривното пространство и хидроизолация на покрива, както и  топло-изолиране на пода, чрез поставяне на изолация на таваните на мазите. Проектът включва подмяна на старата дограмата с PVC дограма на жилищните и общите части, ремонт и освежаване на входовете и общите части, ремонт на електрическата инсталация в общите части на сградата и изпълнение на енергоспестяващо осветление, както и инсталиране на система за автоматизирано централизирано управление на осветлението в общите части. Дейностите включват и всички съпътстващи строителни и монтажни работи, свързани с изпълнението на мерките за енергийна ефективност.

Срока за изпълнение на строително-ремонтните дейности е четири месеца и ако атмосферните условия позволяват и работата върви по план, трябва да приключат до месец април.

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...