Акценти
Начало / Икономика / В готовност за протестни действия са работещите в РД „Борба с градушките”

В готовност за протестни действия са работещите в РД „Борба с градушките”

Мизерно заплащане, клошарски условия на труд и драстично съкращение на персонала са причините, които могат да доведат до протестни действия работещите в Регионалната дирекция „Борба с градушките” – Долни Дъбник. Това стана ясно на пресконференцията, която представители на дирекцията дадоха в пресклуба на БТА в Плевен.
Ето това са работещите бедни, които изпълняват държавна политика и общественополезна дейност за минимална работна заплата, обяви в началото на пресконференцията Янчо Андонов, лидер на КНСБ – Плевен.
„Условията на труд са унизителни, близки до условията на водене на окопна война. На ракетните площадки живеем във фургони, без електрозахранване и водоснабдяване, в непосредствена близост с противоградните ракети”, разказа Цветослав Христов от полигона в Долни Дъбник. Към него се присъединиха и колегите му от други площадки в област Плевен, всички с над 30 години трудов стаж, но с вънаграждение под 400 лв.
Те поставиха остро въпроса и за започналите съкращения на персонала. Към момента от полигон -Долни Дъбник са съкратени 6 човека, а трябва да бъдат съкратени общо 19, което е близо една трета от персонала.
Решихме, че повече няма да мируваме, заяви Цветослав Христов. В началото на следващата седмица те ще имат среща в Министерството на земеделието със зам.-министъра Цветан Димитров, пред когото ще поставят проблемите си. Ако не получат очаквания резултат от тази среща, работещите в РД „Борба с градушките” – команден пунк Долни Дъбник са готови на протестни действие. Няма да изнасяме ракетите, заканват се те.
19-те площадки към команден пункт Долни Дъбник защитават от градушка близо 1 млн. 500 хил. дка обработваема земя в 50 землища на територията на област Плевен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...