Акценти
Начало / Крими / В Българене организират нощен обход срещу престъпността

В Българене организират нощен обход срещу престъпността

Вчера директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Венцислав Катинов се срещна с кмета на село Българене Симеонка Мусакова и жители на населеното място. Повод за срещата бе обсъждането на мерки за справяне с битовата престъпност и подобряване на взаимодействието при опазване на обществения ред.
„Правим всичко необходимо, за да осигурим спокойствието на жителите и за снижаване на престъпността“ коментира директорът на ОДМВР – Плевен старши комисар Венцислав Катинов. От тази вечер в селото ще има съвместни патрули от полицейски служители и жандармеристи, обеща началникът на полицията.
На срещата присъстваха още зам.-кметът на община Левски Радослав Йорданов и служители на РУМВР – Левски. По време на разговорите бяха засегнати проблемните области – създаване на доброволчески отряди от местни жители и дежурства в тъмната част на денонощието за охрана на селото, осигуряване на финансови средства за закупуване и монтиране на камери за видеонаблюдение. Началникът на полицейското управление Тунев поясни, че са мобилизирани всички служители и техника за превенция и разкриване на извършените през последния месец престъпления.
След приключване на срещата започна изготвяне на списък на жители на Българене, които да бъдат организирани в нощен обход на селото. Селото има 840 жители, но в населеното място има необитаеми къщи и се увеличава броят на савмотноживеещите възрастни хора.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...