Акценти
Начало / Икономика / В Буковлък вече имат канализационна мрежа и нов водопровод

В Буковлък вече имат канализационна мрежа и нов водопровод

В Буковлък днес с водосвет официално беше открита изградената канализационна и съпътстваща водопроводна мрежа, която е първи етап от големия проект „Интегриран воден цикъл Плевен – Долна Митрополия“. Инвестицията в село Буковлък е на стойност близо 8 млн. лв.

В рамките на проекта са изпълнени: рехабилитация на главни водопроводни клонове с дължина 3478 м, изграждане на нова второстепенна водопроводна мрежа с дължина 229 м и рехабилитация на второстепенна водопроводна мрежа с дължина 7409 м, включително и сградни водопроводни отклонения към мрежите; изграждане на битова канализация с главни канализационниклонове с дължина 2774 м. и второстепенни канализационни клонове с дължина 7 632,00 м., включително и сградни канализационни отклонения.

При откриването зам.-кметът на Община Плевен арх. Невяна Иванчева благодари на всички, работили по реализирането на проекта и пожела безаварийна експлоатация на съоръженията.

На откриването днес присъстваха още зам.-областният управител д-р КрасимирТрифонов, председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, Петър Петров, председател на Общински съвет – Долна Митрополия, кметът на Буковлък – Росен Русанов, и представители на фирмите-изпълнители на обекта.

След официалното откриване кметът Русанов и представителите на фирмите-изпълнители направиха оглед на свършеното, за да бъдат отстранени евентуални дефекти при изпълнението. Стана ясно също, че канализация и водопровод са изградени само за имоти, които са в регулацията на селото.

В 14 часа днес ще е официалното откриване и на изградената по същия проект канализационна и съпътстваща водопроводна мрежа в село Ясен.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...