Акценти
Начало / Общество / В Брестовец организират благотворителен базар в подкрепа на малката Емел

В Брестовец организират благотворителен базар в подкрепа на малката Емел

На 21 април в плевенското село Брестовец организират Великденски благотворителен базар и концерт, който ще е под мотото „Брестовец, да помогнем за чудото на Емел“.

Момиченцето, което се нуждае от финансова подкрепа, е 9 – годишната Емел. Тя  води дълга борба с коварното заболяване – остра лимфобластна левкемия б-клетъчна и последвалите усложнения.
„Емел показва много воля и сила, напредъкът й е видим! Дори лекарите са възхитени и учудени. Вярвам, че тя ще се справи и ще има нормален и щастлив живот, като всяко друго дете. Вярвам, че все още има добри хора, които ще подадат ръка на дъщеря ми и тя ще е отново здрава!“, казва майката Теодора Христова.

За да помогнат на момиченцето и семейството му са се ангажирали жителите на селото, кметството, както и ръководството на читалището и детската градина. За базара са изработени десетки украси от доброволци, които ще се предлагат по време на инициативата. Във Великденския концерт ще участват  формациите към читалището, както и новосформираният танцов състав. В концертната програма ще се представят и малчуганите от местната детска градина „Лилия“.

Набраната сума от Великденската инициатива ще бъде  дарена на семейството, за да се подпомогне рехабилитацията на детето в Турция и осигуряването на необходимите медикаменти и санитарни материали.

Благотворителният базар и концерт ще започнат в 18 часа на 21 април в Народно читалище „Наука 1927 г. “

 Емел и семейството й могат да бъдат подкрепени и чрез дарения по сметка:

Дарителска сметка: ПИБ АД
BG38FINV91501317534631
Титуляр: Емел Благовестова Коларова

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...