Акценти
Начало / Общество / В Белене се проведоха традиционните кушии за Тодоровден

В Белене се проведоха традиционните кушии за Тодоровден

В Белене днес беше спазена традицията за Тодоровден и бяха организирани надбягвания с коне. Победител в кушията стана Николай Чоранов с кобила Джазира. На второ място се Ивайло Иванов и кобила Мая. Единствената жена участник в кушията – Десислава Димитрова с кобила Априлка, останаха на трето място.  Участие взеха още Николай Маринов (кобила Марта) и Емил Тодоров (кобила Вики).

В местността „Лунгата” традиционно се състоя и надбягване, без състезателен характер, с каруци и файтони. В него се включиха Павел Терзиев с кобила Мая, Георги Пашанков с кобила Събка и Георги Костов с кон Барон, информира Ралица Господинова.

Всички участници получиха от кмета на Белене Милен Дулев грамоти и парични награди. Награди раздадоха и от Асоциацията за румъно-българско приятелство „Зарезан” – гр. Александрия (Румъния), представители на която бяха гости на града.

Днешният празник започна с литургия в църквата „Св.вмчк Георги Победоносец”, на която присъстваха кметът Милен Дулев, заместникът му Малина Ешекова и председателят на Общински съвет-Белене д-р Бистра Павловска. Те се хванаха и на празничното хорó на площад „Шаран”. За доброто настроение на присъстващите се погрижиха Мая Ангелова и Цветелин Гулев.

Снимки: Ралица Господинова

 

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...