Акценти
Начало / Общество / В Белене започва Фестивал на река Дунав

В Белене започва Фестивал на река Дунав

29 юни е обявен за Ден на река Дунав. Отбелязва се от 2004 г. по инициатива на Международната комисия за опазване на река Дунав.

По повод Деня на река Дунав в Белене днес започва фестивал. Той се провежда за втора поредна година и програмата му е наситена с поредица от интересни прояви. Фестивалът ще бъде открит днес  с „Детска щуротека”. На 30 юни ще бъде даден стартът на велопоход до Защитена местност „Кайкуша”. Предвидено е също посрещане на Юлското утро на брега на Дунав с рок групите „Изида” от град Левски, „Хоризонт” от София, Светльо Витков и „Хиподил”. Концертът ще започне в 21 часа

На 1 юли ще има състезание по риболов, което ще започне в 8 часа, а от  17 часа е стартът  на кулинарното състезание „Беленска трапеза”. Специално участие ще вземе Ути Бъчваров, който ще е и оценител на приготвените в състезанието ястия. Час по-късно е началото на концерта  „Дунав пее и играе” на самодейни състави от региона.

Мотото на фестивала е „Заповядайте в Белене – нека реката ни обедини” и проявата е посветена на Международния ден на река Дунав, който отбелязваме на 29 юни.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...